logo

Klimatski prosvjednici blokirali ulaz u sjedište BBC-ja u Londonu

AKTIVISTI koji se bore protiv klimatskih promjena okupljeni u grupi Extinction Rebellion (Pobunjenici protiv izumiranja) blokirali su danas ulaz u sjedište BBC-ja u Londonu te zahtijevaju od ovog javnog servisa da "govori cijelu istinu" prilikom izvještavanja o zaštiti okoliša, piše Reuters.

Grupa Extinction Rebellion, kao i brojni drugi zeleni aktivisti, od početka tjedna provodi akcije diljem svijeta kako bi izvršila pritisak na vlade da učine više u borbi protiv emisije stakleničkih plinova.

Prosvjednici ispred zgrade BBC-ja nose transparente i izvikuju slogane

Danas se nekoliko desetaka prosvjednika s transparentima na kojima su pisali slogani poput "Planet prije profita" te mašući zastavama i pjevajući okupilo ispred zgrade britanskog javnog servisa BBC-ja u Londonu.

Od javnog servisa traže da ispuni svoju moralnu dužnost te kaže punu istinu o hitnosti mjera vezanih uz klimu i zaštitu okoliša. Iz BBC-ja nisu željeli komentirati prosvjed.

Policija do sada privela 1000 ljudi

Inače, ova skupina prosvjednika pod nazivom The Extinction Rebellion od početka tjedna je izvela nekoliko akcija u više različitih gradova u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Austriji, Australiji, Francuskoj i Novom Zelandu.

A u samom Londonu policija je do sada privela više od 1000 osoba.

 

izvor: https://www.index.hr/vijesti/clanak/klimatski-prosvjednici-blokirali-ulaz-u-sjediste-bbcja-u-londonu/2123100.aspx